Tidsperspektiv for Copenhagen White Water Park

Projektet Copenhagen White Water Park (CWW) har været på en lang fødselsrejse. Folkene bag CWWP har arbejdet med projektet igennem 15 år. Det skyldes dels at gruppen har ønsket nøje at analysere og følge udviklingen af white water anlæg i hele Verden for derved, at kunne sikre de bedste betingelser for et bæredygtigt og driftssikkert anlæg. De første tegninger blev allerede produceret i 2004 af daværende PLOT, som blev startet af den efterhånden verdenskendte Bjarke Engels, men der har som nævnt været behov for løbende at justere i projektet og ikke mindst finde den rette grund.

Sidstnævnte har været en udfordring, da projektgruppen på baggrund af erfaring fra lignende projekter, har ønsket en placering i Hovedstadsområdet hvor både miljøet og den kritiske masse for at drive en park som CWWP er tilstede. Hovedstadsområdet har ikke uanede mængder af plads og projektgruppen har blandt andet arbejdet på, at realisere CWWP på prøvestenen i København, Sundmolen i Nordhavn og et større areal i Høje Taastrup. Derudover har projektgruppen været i dialog om projektet med en række af andre kommuner i Hovedstadsområdet.

I starten af 2015 indledte projektgruppen en dialog med Dragør Kommune. Politikkerne i Dragør Kommune var begejstret for projektet, men ønskede at projektet blev udviklet yderligere i en såkaldt Dragør “setting” for derpå bedre at kunne vurdere om projektet overhovedet passede ind i Dragør. Siden har projektgruppen og politikerne samt embedsfolk i Dragør Kommune samarbejdet tæt omkring udviklingen af CWWP, for derved både at kunne finde frem til den rette grund og en række forudsætninger, herunder økonomiske forhold, udvikling af parkarealer og aktiviteter m.v.

Nedenfor ses en tidslinje for perioden hvor projektgruppen påbegyndte dialogen med Dragør Kommune og frem til at parken forhåbentlig står færdig.

 • 2015, maj

  Henvendelse til Dragør Kommune

  CWWP starter dialogen med Dragør Kommune og holder møder med bl.a. borgmesteren, repræsentanter fra støttepartier og embedsfolk.

 • 2017

  Milestone 2

  2017

 • 2018

  Milestone 3