Hvordan skal CWWP designes?

(All photos by: Andy Laird)

Det er ingen hemmelighed at white water anlægget i CWWP er en af de bærende faciliteter, og derfor vil vi nu løfte en smule af sløret for hvordan vi ser at anlægget bliver designet.

Efter mange forskellige idéforslag siden år 2001 og ikke mindst tidligere udfærdigede tegninger af et white water stadion med olympisk karakter, har vi nu lagt os fast på idéen om at skabe et mere tilgængeligt og bæredygtig white water anlæg. Vi tillægger i denne sammenhæng ordene tilgængeligt og bæredygtigt:

  • at anlægget kan rumme alle færdighedsniveauer indenfor ww sporten
  • at pumpeudgifter holdes på et minimum og derved gør anlægget attraktivt for foreningslivet, institutioner, familier og den almene borger.

I Glasgow er det lykkedes at etablere et sådan anlæg.

Slalom

Kanalen er godt 100 meter lang efterfulgt af 120 meter på fladt vand med mindre strøm. Vandet har et flow på 7 m3 ved fuld pumpeaktivitet (løftes 1.5 meter) hvilket skaber en grade 2-3 flod, som også vil kunne nedgraders ved lavere pumpeaktivitet. Det betyder med andre ord, at anlægget er helt ideelt for børn, unge og generelt nye i sporten, men også for træning af eliten, konkurrencer på flere niveauer og ikke mindst DM i white water sports og river surfing.

Pump Installation

Vi besøgte anlægget i juli 2014 sammen med flere danske interessenter og fik i den forbindelse en lang række af gode idéer med hjem. Simple og funktionelle løsninger for omklædning, bad, klubfaciliteter, internet bookingsystem og ikke mindst en wifi tænd/sluk funktion gør anlægget attraktivt og nemt at anvende for såvel klubber, institutioner og private. Herudover er anlægget også perfekt til at træne forskellige sikkerheds og rednings elementer i strømmende vand. Og det gælder ikke kun white water entusiasten, men i særdeleshed også beredskabsstyrker og redningstjenester. For eksempel har de i Glasgow gjort det muligt at fastspænde en bil i bunden af kanalen hvorved reddere kan træne indtrængning i en bil fyldt med strømmende vand.

Car in Channel for rescue practice

Andre steder har designeren etableret bygninger, som placeres op til kanalen og derved kan simulere en oversvømmelse i et eller flere huse.

RapidWaterCourse

Rescue Boat Training

Konstruktionen og tankerne bag anlægget i Glasgow er meget lig den måde vi ønsker at gøre det på i CWWP. Det vil dog ikke være en tro kopi af det skotske anlæg, da vi i CWWP bl.a. også arbejder på at få en stående surf bølge etableret i et sideløb til hovedløbet.

Anlægget i Glasgow er designet af skotten Andy Laird, som er indehaver af både EPD (Engineering Paddler Designs), Rapid Water Courses LTD samt patentindehaver på RapidBlocs i sammenspil med amerikaneren Scott Shipley.

Læs mere om anlægget i Glasgow her.